Zegeltjes plakken!


Als rechtgeaarde Hollander houd ik van geldterugacties, van kortingscoupons, van aanbiedingen en van bezuinigen. Maar sinds januari, toen ik aan de 52 weken spaar challenge mee ben gaan doen, ben ik ook heel erg van de “zegeltjes”. Ik vraag ze bij de kaasboer op de markt, ik eis een stempel als ik koffie drink bij de HEMA maar ik koop nu ook zegeltjes bij de Jumbo en de AH als ik daar bij gelegenheid ben.

Thuisgekomen plak ik ze direct in de bijbehorende boekjes en spaarvelletjes en verdwijnen ze weer in de zegel-spaar trommel. In gevallen van nood, leg ik ze even te rusten onder de bestekbak maar lang blijven ze daar niet liggen!

Bij “Geld terug acties” ben ik zuinig op mijn aankoopbon en vul het thuis ook onmiddellijk in en als ik zeg onmiddellijk, dan bedoel ik echt on-mid-de-lijk! Ik heb de geschikte enveloppen en postzegels al klaar in een la, volg de stappen die ze willen, omcircel de prijs, schrijf mijn naam en IBAN nummer erop, vul zo nodig het formulier in op papier of op internet en stuur het weg. Direct zonder verdere vertraging, gaat dat op de post! Ik trek vaak niet eens mijn jas uit! Want als je dat niet doet dan vergeet je het en twee weken later ben je dan gewoon te laat! Echt zonde!

Zo was ik van de week bij een tweedehands winkel, waar ik een prachtige zomerjurk scoorde voor €5,50 ( zegge vijf euro en vijftig cent!!) toen ook de dame van die winkel mij hun spaarplan uitlegde! Bij aankoop van 10 kledingstukken kreeg je €2,50 korting op je 11e aanwinst!

Bij de benzine pomp hier plaatselijk in het altijd lieflijke Papendrecht kreeg je 6 cent per liter, en ben je 10 keer geweest dan betalen ze uit, wat meestal toch op zo’n 30 -35 euro uitkwam, als je steeds een volle tank had gekocht. Jammer dat ze wegens ouderdom ermee gestopt zijn.

Zo zie je maar dat “wie het kleine niet eert….” naast een hoop geld grijpt.
Zo leverde ik vandaag twee volle spaarboekjes van de Jumbo in en dat leverde 52 euro op. Ok, ik heb die zegels moeten kopen maar dat is in de loop dan de tijd steeds met euro’s bij elkaar gespaard en dat heb ik niet echt gemerkt. Wat het resultaat is dat ik zojuist week 52 heb weggestreept en dat merk ik dus wel degelijk!! Dus allemaal aan de zegeltjes en aan de klikmails, maar daarover volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *