Zegels sparen


Caroline heeft al een tijd geleden wat geschreven over het sparen van zegeltjes. Daar zitten plus- en minkanten aan. Berucht zijn de spaaracties voor pannen, servies of bestek van AH, je moet voor een waanzinnig bedrag (als in: duizenden euro’s) boodschappen doen om het compleet te krijgen en tenzij je een weeshuis runt of een ruime sociale kring hebt die wel bij AH koopt maar geen servieszegels spaart, ga je dat nooit redden.

Zelf ben ik ooit verschrikkelijk genept door een spaaractie voor servies die er wel interessant uit zag. Voor een paar zegels per item en een bijbetaling die niet te gek was wilde ik wel mee doen. Ik had mijn servies dan ook snel bij elkaar. De frustratie sloeg echter hard toe toen daarna, en dat duurde echt een paar jaar, de onderdelen van hetzelfde servies zónder spaaractie goedkoper werden aangeboden dan de bijbetaling die ik mét zegels heb moeten doen.

Ze moeten echt met een goede actie komen, wil ik nog zegels plakken! (de messenset van Jamie Oliver bijvoorbeeld: geen dag spijt van gehad)

Een uitzondering maak ik voor de koopzegels van AH en Jumbo. Sterker nog: de rente op de spaarrekening van de bank is tegenwoordig zo laag dat je deze ouderwetse spaarmethode zelfs beter kunt toepassen dan storten op die spaarrekening! Je betaalt 10 cent per zegels, per euro boodschappen mag je een zegel kopen en een vol boekje (AH) of eventueel een volle pagina (Jumbo) levert rente op.

En om maar meteen onze challenge erbij te slepen: een vol AH-spaarboekje is de hoogste inleg als je met euro’s mee doet (52,=), en de Jumboboekjes leveren 26,= per boekje en 2,60 per pagina op. Is het een idee om (ook) met zegeltjes of zegelboekjes de challenge te doen?

One Response so far.

  1. Ellen zegt:

    Ik ‘spaar’ de AH koopzegels. Als ik eens flinke boodschappen moet doen, gaat dat aardig hard moet ik zeggen. En het rendement is inderdaad beter dan op de bank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *