Week 8 —> 19,90 in totaal


Zo, druk bezig geweest deze week. Voornamelijk met wassen en uitvinden hoe de nieuwe wasmachine werkt.

En ja, als je besluit om te gaan wassen, dan komt daar ook het nodige opruim en strijk werk bij kijken.

Ik ben trouwens wel benieuwd wat de invloed van deze nieuwe wasmachine op onze elektra rekening zal zijn. Voor dat de eerste was erin ging dan ook maar even de meterstanden opgeschreven. Met ongeveer 5 weken ga ik dan weer kijken wat het verschil in verbruik is. De jaarafrekening is namelijk nu 6 weken oud, dus verschil moet te zien zijn.

Wat trouwens wel fijn is, is dat er een grote 8 kg trommel in zit. Nu kunnen namelijk ook de dekbedden gewassen worden en gecentrifugeerd! Ik kon ze namelijk wel wassen in mijn oude machine, maar ik kreeg de dekbedden met geen mogelijkheid in de losse centrifuge.

Omdat ik nu van een bovenlader (een AEG-Turnamat S) over ben gegaan naar een voorlader, heb ik ook extra ruimte gekregen. Eindelijk de ruimte voor 2 wasmanden. Een wasmand links en een wasmand rechts had ik me bedacht. Maar om nu meer dan 20 euro uit te geven voor 2 wasmanden, daar had ik ook geen zin in.

Dus naar de kringloop. Bij de ene kringloop heb ik voor €2,90 een grijze curver wasmand gescoord en bij de andere kringloop dezelfde curver wasmand maar dan in het wit gescoord voor €2,95. Toch weer €14,- bespaard, want ik wilde maximaal €20 uitgeven aan 2 wasmanden. Die euro’s kunnen dan ook weer in het spaarpotje.

En, wat ik ook gedaan heb, is koken voor thuisafgehaald.nl. Ik liep al langer met dat idee te spelen, maar kon nog niet de moed vinden om ook daadwerkelijk een of meerdere porties op de website te zetten. Gisteren heb ik dus de moed gevonden en binnen 10 minuten was ik al 2 porties erwtensoep kwijt 🙂

En kijk, dat gaat dus in mijn spaarpotje! Die 2 porties die ik verkocht heb, waren namelijk te weinig voor ons om nog een keer van te eten. Zo heb ik dus geen restant meer staan wat te veel is om weg te gooien en te weinig om te bewaren en iemand anders was er blij mee. Iedereen blij dus.

Al met al deze week €19,90 “gespaard” voor mijn potje. Week 19 vink ik dus maar af, want ik vink liever meer dan minder af.

En…. als het goed is krijgen we ook nog €75 terug van de refund-actie van Samsung, de fabrikant van mijn nieuwe wasmachine. Dat wordt dan week 52 en week 23.

Zo, en nu maar eens bedenken wat ik aankomende week wil koken en wat ik bij thuis afgehaald aan wil bieden.

 

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *