Week 6


Vorige week liep ik een beetje te balen. Had ik online boodschappen besteld die mij toch duurder waren als verwacht. Nee, dat zeg ik verkeerd, ze waren niet duurder als verwacht, ik kreeg minder dan verwacht. Het maakt toch uit of je een winkelwagentje volpakt, of dat je besteld via de website.

Al met al kwam ik ook niet uit met mijn budget. En daar baalde ik ook van. Afgelopen vrijdag moest ik dus €100,- bij pinnen omdat we anders het weekend niet doorkwamen en ik geen gebruik kon maken van de koopjes op de markt in Leeuwarden.

Deze week ben ik nog maar 2 keer bij de winkels geweest. Beide keren omdat het brood op was en ik wel boodschappen “moest” doen. En toen ik net bezig was om de bonnetjes van vorige week en deze week te organiseren viel het me weer op: “Budgetten zijn ondingen” . Tenminste wel voor mij.

Voelde ik me vorige week nog vervelend omdat ik het “niet redde” van mijn budget, zo vrolijk voel ik me nu. Ik heb nog ruwweg €50,– “over”, en daar wil ik alleen nog brood en koffie van halen. Ik heb nog genoeg in huis om nog 3 dagen van te kunnen eten en dan zitten we al weer in week 7.

 

uitgaven week 5 en 6

uitgaven week 5 en 6

Nu ziet het overzicht er al heel anders uit. Het geld wat ik vorige week vrijdag “bij heb gepind” heb ik gebruikt voor het eten van deze week door aanbiedingen op de markt te kopen en door vlees in de aanbieding in te slaan.

Zo had ik bij de halal slager bijna 2 kg kalfsvlees gehaald (incl botten en kraakbeen) , waar ik 1 x goulash van heb gemaakt, 1 keer ragout voor kroketten, en nu ligt er ook nog een dikke goulasch ragout in de vriezer te wachten op verdere verwerking.

De kip die ik bij die slager heb gehaald, daar kan ik ook 2 keer van eten, en als ik dat slim aanpak zelfs 3 keer. En het shoarmavlees wat ik daar gehaald heb (ook 1 kg) kan ook 2 keer mee. Dan kom je dus ruwweg op een bedrag van €4,– euro per keer.

Om terug te komen op een budget: Een budget is heel leuk om een richtlijn te hebben voor wat je ongeveer uit wilt/kunt geven per week. Een budget is alleen niet zaligmakend. Het kan er namelijk voor zorgen dat je je de ene week helemaal “triest” bent omdat je teveel hebt uitgegeven of omdat je je niet aan je budget kon houden. Of het omgekeerde is het geval, dat je het gevoel krijgt dat je nog geld uit mag geven, omdat je ruim binnen je budget bent gebleven, en geld over hebt. Een budget is een middel om grip op je uitgaven te krijgen en geen zaligmakend doel.

 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *