Voorbereiden op de feestdagen.


Bot en vleesresten voor bouillion en ragout

Bot en vleesresten voor bouillion en ragout

Nog maar twee maanden te gaan en dan zitten we al weer aan het einde van het jaar. Nog maar vier weken en dan zitten we in de dure decembermaand.

Voor mij is dit de periode waarin ik beetje bij beetje begin na te denken over wat ik wil tijdens de feestdagen. Vieren we het thuis, gaan we ergens naar toe, komen er nog extra gasten, kortom, tijd voor een beetje organisatie.

Mijn eerste stap ligt al in de diepvries, een diepvries zak vol met kalfsbouillon en geplukt kalfsvlees.  Voor twee weken terug was ik bij de slager waar ik een partij kalfsvlees met botten gekocht had. Nadat ik het vlees in porties verwerkt had voor in de vriezer, hield ik de botten en de afsnijdsels over. Samen met wat restanten die ik nog had (ui, wortel, bleekselderijkonten, wortelkonten etc) heb ik daar een bouillon van gemaakt. Kleine moeite groot plezier. En aangezien kerst geen kerst is voor mijn schoonvader zonder pasteitjes met ragout was die bestemming snel gevonden.

Straks ga ik dan ook beginnen met de vriezer. Even ruimte maken voor mijn “restanten voor de feestdagen” bak. Daarin komen vanaf nu alle afsnijdsels en restanten in die ik kan gebruiken voor basissoepen en sauzen.

Ook wil ik even bewuster gaan kijken naar aanbiedingen voor vlees. Ook dat kan dan de vriezer in.

Wordt vervolgd dus. Waar ik wel nieuwsgierig naar ben ik hoe anderen zich voorbereiden op de feestdagen. Wat gaan jullie doen om toch je spaardoel te bereiken?

 

 

 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *