Verwarmingsketel huren of kopen?


Gisterenmorgen zo rond half tien werd het koud. Onaangenaan koud. En ja hoor, de ketel was dood. Helemaal dood. Meestal geeft hij wel een storingscode aan in de display, maar dat gebeurde ook niet. Het hele display werkte dus niet.

Ai. Daar wordt een mens dus niet blijer van. Helemaal niet omdat wij hier ook nog een opa in huis hebben die het snel koud krijgt.

Nu hebben we gelukkig een huurketel en dat is fijn. Heel fijn. Want na 1 telefoontje en 23 uur geen verwarming en warm water stond er een frisse vrolijke fruitige monteur op de stoep, die na 5 minuten al achter de oorzaak van de storing was. Het element dat ALLES regelt in de verwarmingsketel was stuk. Dat elementje kost ook maar €587……. tel daarbij je voorrijd kosten à €25, het arbeidsloon à €14,85 per 15 minuten en dan kom je al snel op een bedrag van een kleine  €700….Zoals ik al zei, daar word je niet blij van.

Ik was vandaag wel blij. Wij huren de verwarmingsketel en dat blijkt toch voordeliger te zijn dan een ketel te kopen en daarbij een onderhoudscontract af te sluiten.

En ik was blij omdat ik in een ver verleden een gaskachel heb gekocht van mijn fooiengeld. Wij hebben hier in huis schoorsteenmantels en schoorstenen, en de gasleidingen liggen er ook nog. Dus ondanks het feit dat de verwarming het niet deed, en wij ons moesten wassen met een keteltje heet water, hebben wij het lekker warm gehad deze afgelopen 24 uur.

En dat is heeeeeeeel fijn.

 

Tags: , , ,

2 Responses so far.

 1. Anneke zegt:

  Hallo,

  Onze vewarmingketel word ook slecht. Er moet een andere vewarmingsketel ketel komen, maar dat kost duur.
  Zou je me willen vertellen wat je in de maand moet betalen? En waarom je hier voor gekoze hebt?

 2. Dalanjo zegt:

  Hoi! leuk dat je een vraag stelt, je bent de eerste in dit nieuwe blog 🙂

  Maar om op je vraag terug te komen:

  Wij hebben hiervoor gekozen om dat onze oude ketel steeds vaker en vaker kuren vertoonde. In die periode was mijn man ook regelmatig voor langer periode weg voor zijn werk, en zat ik met 2 kleine kinderen alleen thuis.

  Nu ben ik best wel handig en ik kan ook prima water bijvullen in het systeem als dat nodig is, maar daar blijft het ook bij.

  Wij zijn toen aan het rekenen geslagen en het bleek al snel dat huren toch voordeliger was als kopen.
  Wij betalen nu €24,– per maand, en daarvoor hebben we helemaal geen omkijken naar de ketel. De ketel wordt regelmatig schoongemaakt, en als er een storing is, dan betalen we geen voorrijkosten of reparatie kosten.

  In de 8 jaar dat de ketel nu hangt, heb ik er in totaal 2 x een monteur bij gehad, wat waarschijnlijk samen ongeveer €1000,– had gekost.

  Die kosten had ik ook gehad als wij deze ketel gekocht hadden, alleen dan had ik ze zelf moeten betalen.

  Oja, de ketel hebben wij via NUON gehuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *