Thuisafgehaald.. HOERA!!


Thuisafgehaald : HOERA!

Sinds Oktober vorig jaar ben ik gaan koken voor thuisafgehaald.nl. Een avontuur dat ik graag aanging. Koken is mijn hobby en het leek me leuk om weer eens enorme pannen met stoofgerechten op mijn fornuis te hebben staan. Bovendien gaf het me de gelegenheid eens dingen te koken die IK erg lekker vind maar hier thuis niet met gejuich ontvangen worden en die kook je nu eenmaal niet voor EEN persoon! Anderom werkte dat natuurlijk net zo, gerechten waar ik niet zo dol op ben worden nu door anderen met gejuich ontvangen : HOERA!

Het eerste gerecht dat ik  postte was een vegetarische goed gevulde linzensoep. De eerste portie was direct verkocht aan een buurvrouw wiens man altijd werkt op vrijdagavond. De week daarna pompoensoep maar daar hield ze niet zo van maar daar was een lieve vriendin die zich aanmeldde en de die week ook aangeboden pasta ook nog bestelde via de site: HOERA!

De week erna “Rundvlees in rode wijnsaus met spruitjesstamp” en twee nieuwe VREEMDE mensen meldde zich. Dat was reuze eng, ik schrobde het hele huis tot het” spik en span” was want de mensen moeten door de woonkamer naar de keuken. Gelukkig waren ze beide heel aardig en drie porties waren verkocht met later lovende bedank berichten op de site: HOERA!

Maar daar bleef het zo’n beetje bij… ik maakte elke week weer wat anders en inmiddels twee bejaarde buurvrouw-dames erbij, allebei in deze ( lange) straat en allebei weduwe. Geen zin in koken, nooit gekookt eigenlijk dus erg blij! Daar kook ik nu dus bijna elke week wel een keer voor. Of op de vaste vrijdag of als ik een portie over heb. Dan loop ik ff langs een andere buurvrouw, als ik met de hond ga wandelen, steek mijn hoofd om de deur en vraag ik gewoon of ze er trek in hebben en dat gebeurd eens per week wel een keer : HOERA!

Ik weet nu dat een eenpersoonsportie tussen de 450-550 gram ligt. Soep beter verkoopt per halve liter en mensen liever de magnetron dan de oven gebruiken om op te warmen. Ik heb alleen een beetje moeite met de prijs bepalen. Ik koop veel biologisch, dus dat is al wat duurder. Bovendien kook ik nog geen GROTE porties dus de inkoop gaat klein en daar is dus geen echte besparing te behalen. Ik wil ook geen pakjes en zakjes noch kilo knallers en plofkippen gebruiken want dan kunnen ze veel beter naar de AH en voor €4,50 een pond chemische zoute troep halen. Thuisafgehaald zegt dat 1 euro voor de moeite mag rekenen en 50 cent voor gas, afwas etc. OOK weer opgelost dus : HOERA!

Tot nu toe een succes dus, ik wil ook niet 30 maaltijden per dag gaan koken want dan wordt het hier een gaarkeuken en het moet wel lollig blijven. Ik zet er gewoon een paar keuzes per week op en dan kook ik vrijdag weer voor de hele week voor onszelf en gaan bakjes de vriezer in voor een makkelijke maaltijd: HOERA!

Inmiddels heb ik al wat vriendinnen kunnen besmetten met het thuisafgehaald virus, dus als er wervingspunten te verdienen waren, stond ik wel aan de TOP 🙂  HOERA!

21009-carolinefullcolor1

Eet smakelijk!

CarolineKookt!

 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *