Varianten op de 52 weken spaar challenge

Zoals ik op de vorige pagina al aangaf, om in december €200 te sparen kan erg lastig zijn. Het zijn niet voor niets de dure maanden van het jaar.

Daarvoor zijn er verschillende varianten:

  • Je spaart weliswaar 52 weken, maar je bekijkt wanneer je welk weekbedrag in je spaarpot stopt. Zo kun je als je in Maart jarig bent en je wat verjaardagsgeld krijgt, ~stel je krijgt €35~ besluiten om dat bedrag in je spaarpot te doen en om dan week 35 af te vinken.  Dit kun je in mei nog een keer doen als je je vakantiegeld krijgt.
  • Je zou minder kunnen sparen. Je kunt in plaats van €1 ook kunnen besluiten om €0,50 te sparen. Dan spaar je in week 1 €0,50, en in week 2 €1.

Wat je ook besluit om te doen, vergeet niet, het is een uitdaging. Geen verplicht sparen waarvan je niet blijer wordt, maar gewoon een uitdaging. Iets om blij van te worden.

Het zal dan ook de kunst worden om van je normale weekbudget  te sparen. In het begin gaat het makkelijk, maar het zal steeds lastiger worden. Maar wat een kick als het je dan toch lukt! Dus kijk maar eens om je heen, en zet je grijze massa maar eens aan het werk om manieren te vinden waarop jij je eigen uitdaging kunt voltooien.

Succes ermee!