Rundergoulash met verse paprika


Goulash

Ingrediënten:

  • 500 gr. magere runderlappen
  • 500 gr. uien
  • 2 grote paprika’s
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • paprika poeder
  • bloem
  • zout
  • peper
  • Margarine om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Snijd de magere runderlappen in hapklare brokjes. Pel de uien, en snijd deze in ringen/stukjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ook deze in stukjes.
  2. Doe het vlees in een kom, en doe daar een ruime hoeveelheid paprika poeder over. Denk daarbij aan 2 tot 3 eetlepels. Voeg zout en peper toe, en 3 tot 4 eetlepels bloem. Meng dit goed door elkaar, zodat elk stukje vlees met een laagje bloem met paprikapoeder/zout/peper bedekt is.
  3. Verhit een klontje margarine, en bak hierin het vlees bruin.
  4. Schep als dat gebeurd is het vlees uit de pan (even apart zetten) en fruit in het resterende braadvet de uien bruin. Als de uien bruin zijn, haal je ook deze uit de pan. Zet ook dit apart.
  5. Doe de tomatenpuree in het resterende bakvet (en als dat er niet meer is, even een klontje margarine in de pan doen) en bak dat 1 tot 2 minuten mee. Hierdoor “ontzuur” je de tomaten puree, zodat de tomaten puree “zoetig” smaakt, ipv zurig. Als je nog resten bloem/paprikapoeder/zout/peper over hebt, doe dit ook bij de tomatenpuree.
  6. Doe nadat de tomatenpuree ontzuurd is, doe 2 kopjes water in de pan, voeg het bouillonblokje erij en breng dit aan de kook.
  7. Voeg hierna de gesneden paprika, de gefruite uien en het gebakken vlees weer in de pan.

Afhankelijk van het soort pan dat je hebt:

  • Voor snelkookpan eigenaren: breng de pan op druk, en laat het ongeveer 45-60 minuten koken.
  • Voor niet snelkookpan eigenaren: Zet de pan op een laag pitje, breng het geheel aan de kook, en laat het ongeveer 120-150 minuten sudderen
  • Voor crockpot eigenaren: Doe het geheel in je crockpot, en laat het 8 uur op “low” sudderen.

Eet smakelijk!

 

Tags: , , , ,

4 Responses so far.

  1. Willy zegt:

    dank je wel! het lijkt op recept zoals ik het in 1968 op kookles leerde. toen was goulash een bijzondere maaltijd. met driekwart varkensvlees en 1 kwart gerookt rundvlees. daar in nederland gerookt vlees weiniig gemaakt wordt vervangt u dit door rookvlees….leerde ik. er ging ook nog een laurierblaadje en wat rode landwijn in.
    ik ga het weer maken met rundvlees, zal iets duurder worden dan jouw berekening omdat ik biologisch vlees eet.

    • Dalanjo zegt:

      Willy, Wat je dan zou kunnen doen, is er een doosje champignons extra door heen doen, en dan iets minder vlees.

      Ik vind champignons daar altijd fijn voor, om iets “meer” van het gerecht te maken, zonder dat het lijkt op saus waar het vlees “langs is gelopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *