Nieuwe wasmachine


Vandaag is mijn nieuwe wasmachine gekomen en is mijn oude wasmachine gegaan. 30 jaar oud is de oude wasmachine geworden en hij heeft al die tijd trouw zijn dienst gedaan.

Nu heb ik deze Samsung wasmachine wasmachine in huis staan.

8 kilo katoenen was kan erin, en hij is A+++ wat betreft zuinigheid.
Maar nu.. Nu zitten er een hele hoop programma’s op, waaronder ook een programma waarmee je op 20 graden kunt wassen.

Wat ik mij alleen af loop te vragen, welke kleding was je nu op 20 graden, en is de was dan ook schoon? Idem dito met het 15 minuten programma, is die was dan wel echt schoon?

En dan nu het volgende: Ik heb altijd veel handdoeken in de was. Een handdoek die je alleen gebruikt om je mee af te drogen, hoeft ook niet zo heet. Ik bedoel maar, je komt tenslotte schoon van de badkamer af.

Nu heb ik alleen ook handdoeken die voor het onderlichaam gebruikt worden door mijn gezinsleden, waar nog wel een vlek in zit. Poepbruine vlekken om precies te zijn. En ja, dan mijn dilemma… Hoe was je die? die tegelijkertijd met de ander handdoeken in de kookwas? Dat kost veel energie. Tegelijkertijd met de andere handdoeken op lage temperaturen wassen? Tja… dan zie ik in gedachten de bacteriën lekker loskomen in het water, waardoor ze ook ontspannen naar de andere handdoeken toe zwemmen, en ik mijn hele was op lage temperaturen onder de e-coli’s en dergelijke heb zitten.

Kortom, hoe zouden jullie dat doen? Hoe gaan jullie met dat soort was om (ondergoed met remsporen valt voor mij onder dezelfde categorie) en hoe heet wassen jullie dat?

Wie oh wie heeft een zinnig antwoord voor mij?

Tags: , ,

One Response so far.

  1. Els zegt:

    Handdoeken met dat soort vlekken zou ik op 60 graden wassen, daar gaan de bacterietjes van dood. Gewone handdoeken, waar alleen een schoon mensch wat waterdruppels mee heeft afgeveegd, kunnen prima op 30 graden. Maar ik gooi ze ook wel bij de 40 gradenwas, als de trommel nog niet vol is. Op 20 graden zou ik alleen tere truien en bloesjes en zo wassen. Een korte was van 15 minuten is prima voor alle spul dat niet serieus vuil is, een fleecjack, t-shirts waar iets onder is gedragen en zo. Gewoon uitproberen wat voldoende schoon wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *