Koffie aanbiedingen


img_0392De telefoon gaat. Mijn moeder aan de telefoon. “Ik keek net in de krant en ik zag dat ze in Nieuw-Dordrecht morgen de koffie in de aanbieding hebben. Jij komt morgen toch? De koffie kost morgen €3,29 per pond, en dat is een mooie aanbieding. Ja, ik dacht al,  jij komt morgen en ze wil dat graag weten”.

Ik wil dit soort dingen ook graag weten. De supermarkt waar we morgen naar toe gaan ligt normalerwijze helemaal buiten mijn straal van boodschappen doen. 115 km heen om dan vervolgens 115 kilometer terug te rijden voor een paar pond koffie, dat is zelfs mij te gortig. Maar als ik een bezoekje aan deze supermarkt combineer met het geplande bezoek aan mijn ouders, dan is het maar een omweg van 15 km (heen en terug) en dan wordt het wel interssant.

Wij gebruiken gemiddeld 1 tot 2 pakken koffie in de week. Als ik morgen 15 pakken koffie haal, dan scheelt me dat 15x€0,70 en dat is toch €10,50 voor in de spaarpot.

Zo is deze website ook een website waar ik graag even rondneus op aanbiedingen. Agenda erbij om te kijken of ik in die periode toevallig daar in de buurt kom en als dat zo is, mijn planning aanpassen.

Morgen ga ik dus gezellig even met mijn moeder boodschappen doen. Eerst tanken (en natuurlijk hier gekeken voor de goedkoopste diesel) en dan door richting de supermarkt.

 

 

 

 

Tags: , , ,

2 Responses so far.

 1. Ellen zegt:

  Ben je niet bang dat je juist door die aanbiedingen meer A-merk producten gaat kopen, die zelfs in de huismerk-variant zónder aanbieding nog goedkoper zijn? 🙂

  • Dalanjo zegt:

   Nee, daar ben ik niet bang voor. Ik heb daar helemaal geen moeite mee. Komt ook bij, Koffie is een van de weinige artikelen waarbij ik het fijn vind om dat van een bepaald merk te drinken. Voor de rest neem ik meestal huismerken, en dat bevalt me ook prima.

   Veel dingen maak ik ook zelf, zoals pasta sauzen, chinees/Indische recepten en daarvoor heb ik alleen maar basisproducten voor nodig. Ik (en mijn huisgenoten) proeven echt niet het verschil tussen een blikje tomatenpuree van €0,08 of een duur A-merk. Drie maal raden wat ik dus haal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *