Kasboek


Op de  Facebook groep 52 weken schreef een van de leden dat ze een kasboek bij wilde houden.
Doen! Als je wil weten waar je geld blijft, dan beschouw je je geld als een kind van 15 die in de pubertijd is 🙂 Daarvan wil je ook graag weten waar het is en waar het naar toe gaat, en waar het blijft. En je bekijkt je geld met een liefhebbend maar ferm oog, en netzoals met pubers, positieve en opbouwende kritiek werkt beter als streng en kleinerend zijn 🙂

Als je dus met een kasboek bezig wil gaan, begin dan gewoon met registreren van je aankopen, en kijk er liefhebbend naar.
Ipv streng: “Goh, weekgeld ben je nu al weer in een pond te dure koekjes gaan zitten en in frisdrank, dat mag helemaal niet!”
Kun je ook er ook ferm en liefhebbend naar kijken: “Goh weekgeld, heb je je deze week verstopt in de duren koekjes en in frisdrank. Vond je dat fijn, en heeft het datgene gebracht waarvan je dacht dat het je zou brengen?”

Als je namelijk weet wat je gekocht hebt, dan kun je je afvragen of die aankoop het geld waard was. Was het echt het geld waard wat het kostte, of is de prijs-kwaliteit verhouding scheef?

Weten waar je geld blijft, daar begint het mee. Pas daarna kun je bekijken waar de speling zit, en waar je minder of anders geld aan kunt besteden.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *