Geld = energie


Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel geld je in handen hebt gehad gedurende je hele leven? Hoeveel geld er binnen is gekomen, en hoeveel geld er uit is gegaan? Dat kan echt in de de duizenden en duizenden euro’s lopen, en misschien richting een kwart of een half miljoen.

Als je echt al het geld bij elkaar op zou tellen wat je in je leven verdiend of gekregen hebt, hoeveel zou dat dan zijn?

Geschatte inkomsten van wat ik in mijn leven verdiend heb, hier voor het gemakt afgerond.

Geschatte inkomsten van wat ik in mijn leven verdiend heb, hier voor het gemakt afgerond.

In het voorbeeld kun je zien hoeveel geld er binnen is gekomen. En dan komt de vraag: “wat heb je er allemaal mee gedaan?” en daarbij, hoeveel energie heeft je dat wel niet gekost om al dat geld te verdienen? Voor elke ontvangen Gulden of Euro heb je “iets” moeten doen of laten, het heeft je in ieder geval iets gekost. Het heeft je energie gekost.

Geld is energie. Hoe je het ook wendt of keert. Het kost energie om iets te produceren, het kost energie om iets te kopen en het kost ook energie om gewoon ergens te zijn. Leven is energie verbruiken. En daar wil ik het over hebben. Geld = energie.

Stel je hebt een nieuwe broek nodig, en je gaat de stad in om die nieuwe broek te kopen. Daar aangekomen blijkt dat alle winkels maar 2 soorten broeken hebben. Dure broeken van €150,- per stuk, en goedkope broeken, van €25,- per stuk.

Je hebt alleen wel een broek nodig, en je moet dus een keuze maken. Dan is de vraag, waar kies je voor. Kies je voor de prijs? kies je voor de kwaliteit? kies je voor kwantiteit?

Zo, en hier laat ik jullie even achter met je eigen gedachten hierover (die ik natuurlijk graag wil horen), en ga ik hier aankomende woensdag verder op door.

Tot dan!

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *