Gaan we weer sparen in ’17?


De challenge (en mijn blogwerk) was helaas alweer vér weggezakt. Toen ik er voor het eerst van hoorde, alweer zo’n drie jaar geleden, was de intentie er wel, maar er was op dat moment teveel ruis in mijn leven om mijn hoofd erbij te houden. Die ruis is inmiddels grotendeels weg en dit is dan ook een mooi moment voor een herstart 😉 Zowel qua blog als qua sparen.

Nou kan ik me goed voorstellen dat de challenge in euro’s niet voor iedereen haalbaar is. Voor mensen met een laag inkomen of schulden is die euro nog wel te doen, maar naarmate het oploopt kan het lastiger worden. Met name voor mensen, voor gezinnen zelfs, die van 50 euro of zelfs minder in de week rond moeten komen is het zelfs onmogelijk.

Gelukkig is het geen heilig moeten om met euro’s te werken. Het kan ook met 50 cent, met 25, 20 of zelfs tien cent. Hier kun je bekijken wat het je uiteindelijk oplevert, maar ik zet het zelf ook graag even op een rijtje:

  • Als je het in euro’s doet kom je na 52 weken uit op 1378 euro!
  • Neem je de helft, dan kun je op oudjaarsavond 2017 689 euro uit je spaarpot schudden.
  • Zet je elke week een kwartje weg, dan kom je uit op 344,50. Het hoogste bedrag dat je in je spaarpot doet is 13 euro.
  • Bij een uitgangspunt van 20 cent betaal je op het eind 10,40 euro en heb je na afloop 275,60 euro gespaard. Toch de basis van een leuk weekje weg, zeker als je die bijvoorbeeld op Actievandedag of Vakantieveilingen scoren kan!
  • Zit je echt krap, dan kun je zelfs met een dubbeltje als basis leuk binnenlopen. Het hoogste bedrag dat je betaalt is 5,20 en de 137,80 die je uiteindelijk in handen hebt, zal vast heel welkom zijn.

Desnoods kun je met stuivers en (voor zover nog in omloop) twee-centen en centen aan de slag. Daarmee haal je respectievelijk een kleine 70 euro, ca. 27 euro en ca. 14 euro op, terwijl de hoogste inleg respectievelijk 2,60 euro, 52 cent en 26 cent is.

Ik schreef een paar dagen geleden al en ik zal het vaker schrijven: niets doen is ook een keuze. Maar ook met een kleine 14 euro kun je leuke dingen doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *