De uitdaging

Ja, dat klinkt leuk, “52 weken spaar challenge”, maar wat is dat precies?

De uitdaging die je met jezelf aangaat bestaat uit het sparen van een klein bedrag per week, en dat wordt per week moeilijker.

In week 1 begin je met €1 in een spaarpot te doen, en in week 2 doe je €2 in je spaarpot. In week 3 €3, en ga zo maar door.

Als je dit 52 weken volhoudt, dan heb je meer dan 1300 euro gespaard. En kijk, dat is natuurlijk een hele mooie beloning voor het halen van deze uitdaging!

En voordat je nu begint te mopperen over het feit dat het toch wel heel veel is om in de dure decembermaand bijna 200 euro te sparen, vraag ik je om dat nog even niet te doen, en om nog even door te lezen.

Zoals ik in de vorige alinea al aangaf, om in december €200 te sparen kan erg lastig zijn. Het zijn niet voor niets de dure maanden van het jaar.

Daarvoor zijn er verschillende varianten:

 • Je spaart weliswaar 52 weken, maar je bekijkt wanneer je welk weekbedrag in je spaarpot stopt. Zo kun je als je in Maart jarig bent en je wat verjaardagsgeld krijgt, ~stel je krijgt €35~ besluiten om dat bedrag in je spaarpot te doen en om dan week 35 af te vinken.  Dit kun je in mei nog een keer doen als je je vakantiegeld krijgt.
 • Je zou minder kunnen sparen. Je kunt in plaats van €1 ook kunnen besluiten om €0,50 te sparen. Dan spaar je in week 1 €0,50, en in week 2 €1.

Wat je ook besluit om te doen, vergeet niet, het is een uitdaging. Geen verplicht sparen waarvan je niet blijer wordt, maar gewoon een uitdaging. Iets om blij van te worden.

Het zal dan ook de kunst worden om van je normale weekbudget  te sparen. In het begin gaat het makkelijk, maar het zal steeds lastiger worden. Maar wat een kick als het je dan toch lukt! Dus kijk maar eens om je heen, en zet je grijze massa maar eens aan het werk om manieren te vinden waarop jij je eigen uitdaging kunt voltooien.

Succes ermee!

 

 

hulpbestanden voor 52 weken spaarchallenge

 

3 Responses so far.

 1. Margreet zegt:

  Hoi,
  Wat een leuk blog en leerzaam.
  Ik doe mee met de challenge, vandaag uitprinten en beginnen.
  Ik print 20 cent en 50 cent uit, kijken wat het best ga lukken. Ik hou je op de hoogte.
  Ik ga ook proberen mijn uitgaven bijhouden, dus lees nog verder op je blog om de tips er uit te halen.
  Groetjes Margreet

  • Dalanjo zegt:

   Leuk dat je meedoet aan de challenge, en ik wens je veel succes ermee!

   Je bent in iedergeval al goed begonnen door het bijhouden van je uitgaven. Weet je dat dat toch scheelt? En voordat je nachtmerries krijgt bij het idee om dat jaar in, jaar uit te moeten doen….. Dat is niet nodig. Als je gewoon begint om dat een maand bij te houden, dan heb je al een idee van waar je geld naar toe gaat, en wat je gemiddeld genomen betaald voor een product.
   Die bewustwording en dat inzicht scheelt al een heel eind.

   Ik wens je veel plezier met het behalen van je doel, en mocht je vragen hebben, dan kun je altijd een kattenbellettje achterlaten.

 2. Gea zegt:

  Ik doe ook mee met het Spaarchallenge
  de laatste maanden is een uitdaging als je maar 900 euro in de maand heb maar ik ga het redden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *