Klikmails


Ik doe al een paar jaar aan klikmails, soms fanatiek, soms minder fanatiek, dan ben ik het gewoon een poosje zat en dat mag! Een mensch wordt al overstroomd met mails en dan er nog vrijwillige heen gaan om te klikken. Maar goed, in het kader dat “alle kleine beetjes […]

Continue reading...

Zegeltjes plakken!


Als rechtgeaarde Hollander houd ik van geldterugacties, van kortingscoupons, van aanbiedingen en van bezuinigen. Maar sinds januari, toen ik aan de 52 weken spaar challenge mee ben gaan doen, ben ik ook heel erg van de “zegeltjes”. Ik vraag ze bij de kaasboer op de markt, ik eis een stempel […]

Continue reading...

Nieuwe wasmachine


Vandaag is mijn nieuwe wasmachine gekomen en is mijn oude wasmachine gegaan. 30 jaar oud is de oude wasmachine geworden en hij heeft al die tijd trouw zijn dienst gedaan. Nu heb ik deze Samsung wasmachine wasmachine in huis staan. 8 kilo katoenen was kan erin, en hij is A+++ […]

Continue reading...

Week 6, menu


Avondeten aantal personen kosten totaal kosten per persoon opmerkingen Maandag Patat, zelfgemaakte kalfskroketten, zelfgemaakte appelmoes 5  €         0,99 € 0,20 appelmoes uit eigen tuin, gezoet met ietsje suiker. Dinsdag Macaronie met wortelpasta saus 5  €         3,00 € 0,60 Macaronie uit voorraad, wortelen uit voorraad, uiten en vlees ook uit voorraad. […]

Continue reading...

Wasverzachter kopen of zelf maken?


Er zijn van die dingen die je het leven aangenaam maken. Wasverzachter is daar één van. Het gevoel om een lekker zacht shirtje uit de kast te pakken in plaats van een stuk karton om dat je je was binnen droogt, kan heel aangenaam zijn. Het nadeel van wasverzachter is […]

Continue reading...

Basisrecept brood.


  Recept basisdeeg:   500 gr. broodmeel 300 ml Handwarm water 10 gr. zout 30 gr. suiker 50 gr. margarine of boter 7 gr. gedroogde gist Bereidingswijze Doe bovenstaande ingrediënten in de mengkom en kneed hier een soepel deeg van. Het deeg is goed als je een plukje deeg tussen […]

Continue reading...

Chinees haar in brood & rundvlees met paard?


Gisteren of eergisteren kwam het voor het eerst voorbij, de mededeling dat de kans bestond dat er chinees haar in je brood zou kunnen zitten. Zie deze uitzending van keuringsdienst van waarde Ook kwam deze week de mededeling voorbij dat er weer paard in rundvlees aangetroffen was. Nu is het niet […]

Continue reading...

Week 6


Vorige week liep ik een beetje te balen. Had ik online boodschappen besteld die mij toch duurder waren als verwacht. Nee, dat zeg ik verkeerd, ze waren niet duurder als verwacht, ik kreeg minder dan verwacht. Het maakt toch uit of je een winkelwagentje volpakt, of dat je besteld via […]

Continue reading...

Mijmering: wat ben je per week voor je eten kwijt?


Wat eet een gezin per week? Kijk ook eens naar de prijzen, soms honderden euro’s per week! Dat ben ik er nooit voor kwijt, dacht ik… Maar ik sla natuurlijk ook af en toe voorraden in waar ik uit put, dat moet ik natuurlijk ook meerekenen. En wij zijn maar […]

Continue reading...

Koken met traditie


Koken met traditie Bij mijn Oma thuis werd altijd gekookt voor een of twee extra personen. Ze wist immers nooit wie Opa op het laatste moment mee naar huis zou brengen. Het was in de voorgaande jaren vele malen voorgekomen dat er opeens een extra gast aan tafel schoof. Een […]

Continue reading...