Badzout om zelf te maken


Wat ik heel graag mag doen na een dag bezig zijn in de tuin of in het huis is een bad nemen. En als ik een bad ga nemen, dan neem ik ook een bad. Thuis is het al bekend, als ik in bad ga, dan zijn ze me rustig 2 uur kwijt. Even tijd voor mezelf. Dat begint met het zoeken van mijn bad-boek. Daarna komt er een plank over het bad, daar gaan handdoeken op, een glas drinken erbij en mijn bad-boek. En daarna hou ik ervan om met een royale dosis badzout in het bad te gaan weken.

Nu ben ik waarschijnlijk niet de enige vrouw die van een bad met badzout geniet. Ik vind badzout dan ook altijd een leuk cadeau om te geven of om te krijgen. En wat dan een bijzonder leuk idee is voor de ontvanger, is dat het badzout zelfgemaakt is.

Wat heb je nodig voor badzout:

Basisbadzout

 

En dan volgt nu de grote truc, Meng 250 gr. bitterzout of epsom zout met een aantal druppels geurolie. Ik zou beginnen met 20 druppels. Goed schudden zodat het met elkaar vermengt, en doe dit dan in een verpakking die je luchtdicht kunt afsluiten.

Zeebadzout

Neem 1 deel Bitterzout of Epsom zout en vermeng die met 1 deel zeezout. Voeg hier ook   druppels parfumolie of etherische olie aan toe.

Badzout om te scrubben

Neem 1 deel zeezout, en vermeng dit weer met etherische olie of met parfumolie. Scrub met dit mengsel je hele lichaam, maar pas op met je gezicht! Zout in je ogen is niet fijn!

Als je dit in het bad doet, dan kun je daarna de badkraan open zetten, en genieten van een lekker geurend bad.

 

 Cadeautip

Wil je dit geven als cadeautje, doe het badzout dan in een mooi potje, en knip van een mooi cadeaupapiertje of anders een stukje stof een cirkel die groter is als de deksel. Doe de deksel op het potje, doe de cirkel van papier of stof over de deksel, en bind het vast met een mooi lintje.
Maak aan dat lintje een label waar je op schrijft wat voor badzout het is en voor wie het is.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *